Wilt u zéér snel, energiezuinig, flexibel, duurzaam en bovenal kosten besparend bouwen? Dan zit u goed met het duurzame bouwconcept met staalframebouw van Eijkemans Duurzaam Bouwen!

Waarom de keuze voor het materiaal staal? Staal is oersterk en heeft een onvergelijkbare weerstand tegen vocht, corrosie, storm en ongedierte. Ook is het flexibeler dan hout en gewapend beton. Door het gebruik van staal maakt u een milieubewuste keuze, immers bij staalbouw is sprake van weinig restafval en minimaal materiaalverlies. Bovendien is staal voor 100% recyclebaar. Voor meer voordelen zie op deze site “voordelen van staalframebouw”.

Stalen frame

Staalframebouw, ook genoemd steelframing, is een bouwmethode die bestaat uit een frame (skelet) volledig gemaakt uit dunne maar zeer sterke staalprofielen, geprefabriceerd staal. Staal van een hoge kwaliteit, geproduceerd volgens strenge normen. Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen wordt bepaald door de Eurocodes

Wandsysteem | super isolerend

Voor een jarenlang energiezuinig, comfortabel woon- en werkklimaat, worden de beste brandveilige duurzaam bouwen materialen gebruikt zoals sterk isolerende wandsystemen. Als het lichte stalen frame, de verdiepingsvloer(en) en het dak van het gebouw nauwkeurig zijn gemonteerd, wordt de buitenwand van het staalframe bekleed met het milieuvriendelijke EPS-wandsysteem. Deze dikke piepschuim elementen zijn robuust, super isolerend, betaalbaar en uiterst duurzaam. Bovendien vormen ze een uitstekende hechtbasis voor elke denkbare gevelbekleding zoals steenstrips, kunststof, hout en stucwerk. De wandbekledingsmogelijkheden zijn legio!

Fluisterstil

Om de isolatie compleet te maken, zijn de staalprofielen gevuld met cellulose isolatie, een sterk isolerend gerecycleerd product van de papierindustrie. Cellulose is een waardig ecologisch alternatief voor traditionele isolatie en wordt gebruikt om daken, vloeren en muren te isoleren. Een echte must dus voor de realisatie van een duurzaam gebouw. Aan de binnenzijde van de buitenwand worden weer wanden bevestigd die uit diverse lagen bestaan: een dampwerende folie, houtvezelplaat en gipsplaat. Elke binnenmuur van uw energiezuinige gebouw wordt op bijna dezelfde manier opgebouwd. Door de modulaire bouw met staalframes en duurzame materialen is uw gebouw fluisterstil, super geïsoleerd, energiebesparend en levensbestendig. Bovendien wordt alle bekabeling en leidingwerk eenvoudig in het wandsysteem weggewerkt. Hakken en breken is dus verleden tijd!

Ook het daksysteem bestaat uit steelframing. Ook hier kunt u kiezen uit elke denkbare dakbedekking.

En om te voorkomen dat warmte verloren gaat door raampartijen, maken wij gebruik van kozijnen van een uitermate goede kwaliteit uitgevoerd met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas. Ook het plaatsen van zonnepanelen op het dak behoort tot de mogelijkheden.

Ontwerpfase

Bij elk bouwproject streven we naar een optimale combinatie van esthetiek en functionaliteit. Door ons heldere 3D-model krijgt u in het beginstadium al een goed beeld van het uiteindelijke bouwresultaat. Dit 3D-ontwerp wordt vervolgens met de modernste softwareprogramma’s vertaalt naar de fabricage van uw op maat gemaakte bouwpakket lichtgewicht, koudgevormde staalframe-elementen.

Nauwkeurige productie

Eijkemans Duurzaam Bouwen biedt altijd topkwaliteit én zekerheid door haar samenwerking met de producent van de steelframing. De koudgevormde staalframe-elementen worden gebogen, gestanst en gesneden op de beste productiemachine die er momenteel op markt te krijgen is. Door de nauwkeurige productie van de strakke prefab staalprofielen vermijden we minimale afwijkingen. Tevens houden de engineers, de moderne productiefaciliteit en een vast team monteurs het hele bouwproces in eigen hand: van het ontwerp, het tekenen en berekenen tot de fabricage, het transport en montage van de staalframes. Hierdoor kunnen we uw (vakantie)woning, aanbouw, bijgebouw, mantelzorgwoning of bedrijfsgebouw volgens een strakke planning snel construeren.

Meer dan 5 verdiepingen, warmgewalst staal biedt extra versteviging

Het lichtgewicht stalen frame is enorm sterk, zo sterk dat er 5 verdiepingen mee kunnen worden gerealiseerd zonder hulpconstructie. Bij hogere bouw of creatieve ontwerpen waarbij meer stevigheid is vereist, wordt de draagconstructie van standaard stalen elementen ofwel warmgewalst staal gemaakt. De lichte koudgevormde stalen profielen vormen de aanvullende gevelconstructie waartegen de super isolerende wandsystemen worden bevestigd.